ÍZEK, FŰSZEREK, SZTORIK ROBERTÓVAL

Az élet a tészta és a csoda kombinációja.” Federico Fellini 

Ecco la pasta – olasz tészta magyarul 

Feladatunk az Ecco la pasta durumtészta termékcsalád bevezetésének támogatása volt, egy olyan online kommunikációs stratégia mentén, mely az offline kampánnyal párhuzamosan, de akár attól függetlenül is működik. Közhely, hogy tésztát mindenki tud főzni, ezért semmiképpen sem szerettünk volna leragadni a paradicsomszósz-bolognai-pesto Bermuda-háromszögben – különös tekintettel arra, hogy a kampány egyik legfontosabb célcsoportját a konyhában tapasztalt, rendszeresen főző  háziasszonyok alkották.

Fontos volt, hogy számukra is olyan újdonságként ható, inspiráló tartalmat nyújtsunk, amiből a hétköznapok során is profitálhatnak. Mindehhez az alapanyag adott volt: egy 100% durumtészta, mely akár Olaszországban is megállná a helyét, és mivel mindenképpen videós tartalomban gondolkodtunk, fő kommunikációs csatornaként a YouTube-ot választottuk.

Ha pedig főzés és tészta, akkor irány Itália! A hamisítatlan itáliai életérzés savát-borsát a napsütötte tájakon élő emberek adják, ezért kértünk fel egy olasz szakembert arra, hogy gondolkozzunk együtt a tésztáról és alkossunk közösen valami újat, ami legalább annyira magyar, mint olasz – és nem utolsósorban ínycsiklandozóan finom. A hosszú ideje Magyarországon élő Roberto Favaro kreatív gasztrotanácsadó tökéletes választásnak bizonyult: főzés iránti rajongása gyerekkora óta töretlen, saját bevallása szerint amikor épp nem alkot a konyhában, akkor is ízekről, ételekről gondolkodik, és fejben főz. 

A többi már gasztrotörténelem: ciao tutti, irány a YouTube

EZEKET IS

NÉZD MEG