Arany Blende 2023

Idén negyedik alkalommal adták át a legjobb filmelőzeteseknek járó Arany Blende díjakat. A SocialAge csapata is izgatottan készült a Cinema MOM-ban tartott ünnepélyes díjátadóra, hiszen hónapok óta lelkesen dolgoztunk a trailer verseny social media kommunikációján. A Facebook posztok és storyk mellett imádtuk készíteni ezeket az Insta posztokat: kitaláljátok, hogy melyik trailerből idéztünk?

Még több ilyen poszt az Arany Blende Instáján: https://www.instagram.com/aranyblende/

Fotó: Czirják Pál

A két hónapig tartó közönségszavazás mellett öt tagú szakmai zsűri is értékelte az alkotásokat, és idén először a filmplakátokat is külön díjazták.

Fotó: Czirják Pál

A rendezvényen A besúgó titka címmel tartott filmmarketinges kerekasztal-beszélgetést A besúgó című sorozat kampánycsapata és producere, melyből megtudhattuk, hogyan építették fel a sorozat teljes kommunikációját. Az eseményen kreatív oldalról Závorszky Anna, producer és Varsics Péter, a trailer vágója és a videóklip rendezője vettek részt, marketing oldalról pedig Tímár Rita és Pinczés Ádám beszéltek a teljes stratégiáról. 

Fotó: Vargha Márk Péter

Két trailerpremiert is láthattak a résztvevők: minden idők legsikeresebb magyar filmjének, a Mágnás Miskának az eredeti, 1949-es trailere egyenesen a filmarchívumból érkezett az Arany Blendére, közvetlenül utána egy jövőre bemutatásra kerülő, az RTL Magyarország produkciójában készülő sorozat, az Aranyszív teaserét vetítették le.

A zsűri fődíját a Larry című film teasere és trailere kapta együttesen, mindkettőt Bouandel Doraya készítette.

Az Ezüst Blendét Magasságok és mélységek rövid teasere érdemelte ki. Az előzetes Bedő Barna munkája. 

A Bronz Blende a Kilakoltatás előzetesének ment, a vágó itt is Bouandel Doraya. A Neon Blendét, ami minden évben más kiemelkedő megoldást díjaz, idén egy dokumentumfilm, a KIM előzetese kapta, ennek vágója Pamuki Krisztián volt. A Zenebank.hu különdíja az Átjáróház trailerének ment, vágója Duszka Péter Gábor. A közönségdíjas trailer egy igazi közönségkedvenc film, a Jóreménység-sziget népszerű trailere, amit a film rendezője maga vágott. 
 

EZEN PÖRGÜNK

MOST